Singurul desert care nu mai are nevoie de nici o prezentare – Prăjitura Albinița

Ingrediente pentru blat:

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 30 g unt
  • 2 linguri miere
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 linguriță bicarbonat

Ingrediente pentru cremă:

  • 170 g unt
  • 1 plic vanilie
  • 200 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri griș
  • gem de caise

Ingrediente pentru glazură:

  • 3 linguri apă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolată menaj

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem oul cu zahăr și unt. Adăugăm mierea, laptele, bicarbonatul și amestecăm foarte bine.

2. Punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. Adăugăm făina și mixăm până la omogenizare.

3. Turnăm un sfert din cantitatea de aluat, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de câteva minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

4. Pentru cremă, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm vanilia, zahărul, laptele, grișul și amestecăm bine, pe baie de aburi.

5. Pentru a forma prăjitura, tapetăm prima foaie cu cremă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie tapetată cu gem. Acoperim cu a 3-a foaie tapetată cu crema iar la final adăugăm a 4-a foaie tapetată cu glazură.

Poftă bună!

Loading...